Metal-Sheet - Blog
Tartalom betöltése...

Társadalmi felősségvállalás

Kétszer segít, aki gyorsan segít – tartja a közmondás. Ez fokozottan érvényes olyan esetekben mikor családok biztonságáról, otthonokról van szó. 2017 Júniusában,
Megyaszó településen a heves jégeső és vihar következtében nagyon sok ház tetőszerkezete teljes terjedelmében megrongálódott, valamint néhány esetben a födémszerkezet is beszakadt, lakhatatlanná téve az ingatlanokat.
A Magyar Vöröskereszt munkatársai szinte azonnal a helyszínre sietve próbálták a károkat felmérni, segítségükre lenni a helyieknek. A gyors segítség után a végleges megoldásra helyeződött a hangsúly. Negyven családi ház került kiválasztásra, melynek tetőfedő anyagát a Magyar Vöröskereszt vásárolta meg a tulajdonosok számára.
Ekkor esett a választás a trapézlemezre, mint tetőfedő anyagra, hiszen gyorsan, nagy felületet lehet segítségével lefedni, súlyát tekintve könnyű, viszont az acél alapanyagnak köszönhetően évtizedekig megfelelő védelmet biztosít a házaknak. A Magyar Vöröskereszt, közbeszerzési pályázat során választotta ki a Metal-Sheet Kft.-t, a trapézlemezek és kiegészítők legyártására és szállítására. A pályázat során feltétel volt a gyorsaság, a megfelelő gyártási és alapanyag kapacitás és természetesen a kedvező ár is.
A Metal-Sheet Kft., mint Magyarország egyik legnagyobb trapézlemez és szendvicspanel gyártója, örömmel és kellő szociális érzékkel közelítette meg a feladatot. A helyszíni felméréseket követően, mivel minden egyes tetőre specifikusan, méretre készültek a tetőfedő trapézlemezek, elkezdődött a gyártás. Az időjárás további viszontagságaitól tartva illetve a károsult családok egyre nehezebb helyzetét figyelembe véve gyorsan, két nap alatt elkészültek a 20-as trapézlemezek, gerincelemek, élhajlított elemek, előtérbe helyezve ezt a gyártást. Szeptember 25-én, a reggeli órákban került kiszállításra a mintegy 8.000 négyzetméternyi lemeztermék, a felszerelésükhöz szükséges csavarokkal együtt. A trapézlemezek az adott házakra való mennyiségben külön-külön kötegelve, kerültek leszállításra. A kötegek kiosztását a Magyar Vöröskereszt munkatársai koordinálták.
Nagy örömmel tölt el minket, hogy a nagy bajban segíthettünk a rászoruló családokon, minőségi anyagokkal, gyorsasággal, szakmai támogatással, logisztikai szolgáltatással.
Továbbá elismerésünket fejezzük ki a Magyar Vöröskereszt munkatársainak, lelkiismeretes és önfeláldozó munkájuk miatt.
- Metal-Sheet Kft. -
A szerencsi Globo TV tudósítását az eseményről, az alábbi linken tekintheti meg:


 
Teljesítményadatok
Fontos jelölések a szendvicspanelek világában
A szendvicspanelek jellemzően könnyűszerkezetes épületek függőleges, vagy vízszintes térelhatároló szerkezetei. Elsősorban ipari- és kereskedelmi létesítményekben való felhasználásra hivatottak, de előszeretettel alkalmazzák például tornacsarnokok, mezőgazdasági épületek vagy akár lakóházak építésére is. Előnye a helyszíni szigeteléssel szemben, hogy csökkenti a kivitelezési pontatlanságból származó hőhidak kialakulásának veszélyét, illetve gyorsabb és egyszerűbb kivitelezést tesz lehetővé, legyen szó oldalpanel vagy tetőpanel beépítéséről. Gazdaságosan és gyorsan lehet építkezni a segítségével. Biztonságosabb szerkezeti integritás, nagyfokú tűzvédelmi, hő és hangszigetelés érhető el alkalmazásával. Az úgynevezett fegyverzet hidegen hengerelt, színezett műanyag, poliészter bevonatú, horganyzott acéllemezekből készül. Míg a mag anyaga igény szerint különböző szigetelő anyagból készülhet. A különböző anyagok természetesen különböző tulajdonságokkal ruházza fel az elkészült szendvicspanelt így mindenképpen azt javasoljuk, hogy a kiválasztásban kérjék szaktanácsadó kollégáink segítségét.
A szendvicspanelnek három fontos teljesítményi értéke van, melyek leegyszerűsítve a következőket takarják:
hőszigetelési érték – az úgynevezett U érték, minél alacsonyabb a mutató annál jobban szigetel a szendvicspanel.
tűzvédelmi osztály - az A1 nem éghető és az F gyúlékony terméket jelent. Ezek a kategóriák között, minél közelebb van a szendvicspanel osztálya az A1 kategóriához annál több épület típushoz használható, vagyis tűzvédelmi szempontból tökéletes.
tűzállósági határérték -  ez a percben kifejezett időtartam, ami a tűz keletkezésétől számítva minimum eltelik, addig hogy valamilyen esemény a szendvicspanelen bekövetkezzen.
A tűzállósági határértéket három mutató adja meg:

Rteherhordó képesség:
A tűz keletkezésétől számítva hány percig tartják meg a teherhordó képességüket. Ez az érték a tetőpaneleknél fontos.

E integritás:
A szendvicspanelek egymásba toldva a tűz keletkezésétől számítva hány percig képesek ellenállni a tűznek anélkül, hogy a csatlakozásnál a tűz, vagy a forró gázok átjussanak a tűzzel nem terhelt oldalra.
 
Iszigetelés:
A tűz keletkezésétől számítva hány percig nem melegszenek át annyira, hogy a hőhatás miatt továbbterjedne a tűz a szendvicspanellel elválasztott térbe.

Tehát egy szendvicspanel annál biztonságosabb egy tűz esetén, minél tovább áll ellen a tűzhatásnak, azaz, minél nagyobb a REI szám (illetve EI szám oldalpanelek esetén).
A Metál-Sheet Kft. által gyártott szendvicspanelek között, a tűzállóság szempontjából biztonságosabb PIR habos és ásványgyapotos szendvicspanelek is megtalálhatóak. Kérje szaktanácsadó kollégáink segítségét, akik készséggel állnak rendelkezésére, hogy a megfelelő szendvicspanel kerüljön kiválasztásra és beépítésre.
Válassza a minőséget – válassza a Metál-Sheet Kft. szendvicspaneljeit.
Tovább a szendvicspanelek aloldalra!
 

Cserepeslemez
 
Az időtálló tetőfedő
A cserepeslemezek sajátossága, hogy a hagyományos tetőcserép látszatát keltik. Legfőbb előnye az időtállóság, hisz egy tökéletesen kivitelezett cserepeslemez fedés akár a ház tényleges élettartamáig kitart. Ellenáll az esőnek, havazásnak, szélnek, penésznek, UV álló. Természetesen az évtizedek alatt veszíthet eredeti színéből, de funkcióját hibátlanul ellátja. Köszönhető mindez az alapanyagnak, amiből készül. A horganyzott, poliészter bevonattal ellátott acéllemeznél kevesebb időtálló anyag létezik. A másik fontos szempont az alacsony önsúly. E két fontos tényezőhöz hozzáadódik még, hogy tűzvédelmi szempontból az A1-es kategóriába sorolható, tehát nem éghető, nem segíti a tűz terjedését. 
A cserepeslemezek más termékekhez hasonló módon tűzi horganyzott lemezek görgősoros hidegalakítása után hidraulikus préselésen esnek keresztül, mire elnyerik végleges küllemüket. Egyedi méretre gyártható, így hulladék nélkül készülhet a fedés. A Metál-Sheet Kft. mint gyártó, a  táblák hosszát maximum 6 méterben javasolja megrendelni, mert az ennél hosszabb lemez könnyen sérül és nehéz vele dolgozni. Kis önsúlya további könnyebbséget jelent a szállítás és rakodása tekintetében is.
A cserepeslemez tetőlemezt úgy ajánlott felerősíteni a tetőlécre, hogy a cserepeslemez vége 10 cm hosszan belógjon a csatorna felé. A csavarozás ott ajánlott, ahol a cserepeslemez közvetlenül felfekszik a szelemenre. 
Egyedi élhajlított elemek
Egyedi megoldások igényeseknek.
Mint tudjuk az emberi leleményesség szinte határtalan. Ennek köszönhető a folyamatos fejlődés, az innovációk és az olyan egyedi ötletek melyekkel akár egy családi ház kerítését is unikummá tehetjük.
A Metál-Sheet Kft. mindig is partner volt az egyedi ötletek megvalósítása terén. Büszkék vagyunk rá, hogy vevőink bizalommal keresnek minket, akár egy papírlapra felrajzolt tervvel, hogy azt szeretnék megvalósítani. Hasonló eset volt cikkünk tárgyát képező kerítés is. Szem előtt tartva az esztétikumot, a hosszan tartó minőséget és azt a szempontot, hogy az általa kiválasztott alapanyag nem igényel rendszeres utókezelést, lakossági ügyfelünk, a RAL 7016-os matt, antracit lemezt választotta. Síklemezből, egyedi tervek alapján készültek a kerítéselemek. A lemezből készült kerítés legfőbb előnye a tartósság. A fával ellentétben, nem igényel rendszeres kezelést, nem károsítják az élősködők és UV álló. Könnyen szerelhető és esztétikus, a horgany bevonatnak köszönhetően ellenáll a korróziónak is. A modern, minimalista stílusú házakhoz épp úgy illik, mint a klasszikus építményekhez. Élhajlított elemből készült például virágtartó állvány, falburkolat, de akár kutya lak is.


A hazai gyártás előnyei

Rövid gyártási határidő, magyar nyelvű segítségnyújtás, nagyon rövid szállítási idő.
Gondolkodott már azon, hogy a Magyarországon forgalomban lévő szendvicspaneleket hol gyártják?
A forgalomban kapható szendvicspanelek egy része az EU tagországaiból érkezik Magyarországra, de egyre nagyobb hányada hazai gyárakban készül.
A szendvicspanelek típus szerinti megoszlása is átalakulóban van a piacon. Amíg néhány éve az olcsóbb, de gyengébb műszaki tartalmú EPS és PUR habos szendvicspanelből lett beépítve a legtöbb, addig az elmúlt években a növekvő műszaki követelmények miatt egyre inkább az ásványgyapotos és a PIR habos szendvicspanelek iránt nőtt meg a kereslet.
A Metál-Sheet Kft. 2010 óta ásványgyapotos, 2013 óta pedig PIR habos szendvicspanelt is gyárt Debrecenben. A műszaki tartalmat CE minősítéssel és magyar nyelvű Teljesítménynyilatkozattal támasztják alá.
Ezzel a Magyarországon gyártott szendvicspanel, a tervezési szakaszban és a műszaki átadás során is jelentős előnnyel bír a külföldön gyártott szendvicspanelekkel szemben.
A hazai gyártás másik nagy előnye, hogy a megrendeléshez magyar nyelven, személyesen, telefonon vagy e-mailben gyorsan és egyszerűen kaphatunk segítséget.
A megrendelést követően a rövid, akár egy hetes gyártási határidő után nagyon rövid szállítási idővel lehet számolni. Debrecenből az ország bármelyik pontja, fél napon belül elérhető akár kamionnal is.