Metal-Sheet - GOP pályázat
Tartalom betöltése...

Sajtóközlemény projekt indításáról


2012. július 2. 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

A debreceni székhelyű METÁL-SHEET Fémipari Kft. Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez 2012.02.27.-én benyújtott "Szendvicspanel gyártó gépsor beszerzése a METÁL-SHEET Kft.-nél" című, GOP-2.1.1-11/B-2012-0035 jelű pályázatát a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Irányító Hatóság vezetője 96.084.450 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte 2012.június 21.-n.
 

A projekt célja: egy hi-tech technológiájú, energia felhasználás tekintetében hatékony, valamint innovatív megoldásokat alkalmazó új, poliuretán tető és fal szendvicspanel gyártó gépsor üzembe helyezése. A berendezés segítségével a hazai és külföldi piacon egyre inkább keresett poliuretán habbal töltött szendvicspanel gyártása valósulhat meg a Kft. Debrecen-Apafa-i telephelyén.
 

A gépbeszerzésre vonatkozó szerződés értelmében 2012 júliusától kezdődik a gyártási majd a szállítási tevékenység. Az összes részegység telephelyre történő leszállításának, telepítésének, összeszerelésének és üzembe helyezésének várható időpontja 2013. május.
 

Sajtóközleményprojekt befejezéséről
2013.08.23.
 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
 

A debreceni székhelyű METÁL-SHEET Fémipari Kft. Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez 2012.02.27.-én benyújtott "Szendvicspanel gyártó gépsor beszerzése a METÁL-SHEET Kft.-nél" című, GOP-2.1.1-11/B-2012-0035 jelű pályázatát a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Irányító Hatóság vezetője 96.084.450 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte 2012.június 21.-n.

A projekt célja: egy hi-tech technológiájú, energia felhasználás tekintetében hatékony, valamint innovatív megoldásokat alkalmazó új, poliuretán tető és fal szendvicspanel gyártó gépsor üzembe helyezése. a Kft. Debrecen - Apafa telephelyén.
 

A gépbeszerzésre vonatkozó szerződés az olasz ROBOR HI-TECH EQUIPMENTS S.R.L céggel 2012.06.29.-én köttetett meg, ettől az időponttól kezdődött a gyártási és a szállítási tevékenység. Az összes részegység telephelyre történő leszállítása, telepítése, összeszerelése és üzembe helyezése 2013.07.12.-én történt meg, melynek helyszínéül egy új, közel 4000 m2-üzemcsarnok szolgált.
 

A teljes kapacitással történő gyártás 2013.08.01.-vel kezdődött meg, melynek során egy olyan technológiával történő termelés valósul meg, ami Kelet - Magyarországon még nem található.

A projektet az indokolta, hogy az eddig elterjedt polisztirol és ásványgyapot maggal készülő hőszigetelt szendvicspanelek mellett egyre nagyobb a kereslet a puliuretán habbal készülő panelek iránt Magyarországon és a környező országokban, de a szűk gyártási kapacitás miatt a hazai igény is csak importból teljesíthető.

Ezt a piaci szükségletet kívánja kielégíteni a sikeres pályázata segítségével a Metál-Sheet Kft.

Gyártói telephely

bemutatóterem