Tető kiegészítők

cserepes gerincelem

A cserepeslemezzel fedett tetősíkok pozitív élzárásaihoz külön cserepes gerincelemet gyártunk, amiket egymás mellé építve a sorolt kúpcserepek hatását kelti. Esztétikus és egyszerű megoldást jelent a lemezek találkozásánál a vízzárás biztosítására.

hóvágó

Célja a tetőfelületről egy tömegben lecsúszó hó felaprítása, ezzel kímélve az ereszcsatorna rendszert a hó súlyától, valamint csökkentve a hó lecsúszásából származó baleseteket.

hófogó

Nevéből adódóan, az elem feladata, hogy megfogja a tető felületéről lecsúszó, nagyobb mennyiségű havat, így csökkentve a lehetőségét a szerkezet vagy személyi sérülések bekövetkezését. Szükségességét gyakran építészeti előírások követelik meg, jellemzően közlekedési útvonalak mentén, a tetőfelület egész vonalára kiterjesztve.

Tetőkibúvó

Karbantartási vagy tisztítási célból, alkalom adtán szükséges kimenni a tetőre. Erre nyújt lehetőséget a tetőkibúvó alkalmazása, aminek segítségével a tetőtérből közvetlenül megközelíthető a tető külső oldala. Nem mellesleg, egy-egy kibúvó használata a tető felületen, nyitható szellőzést biztosítít a padlástérben.

Kéményszegő

A kéményeket körbe kell szegni, hogy a beázástól védjük a tetőteret. Egyike a legrégebben használt szegő típusoknak.
Alkalmazása nem csak lemezfedéseknél, hanem cserép és pala fedéseknél is használatos.

+tipp

Elengedhetetlenül szükséges paraméterek, amiket meg kell adni a helyesen elkészített kéményszegőkhöz:
- Tető síkjának vízszintessel bezárt szöge
- A kémény pillér lemért alap méretei
- eresszel párhuzamos mérete
- ereszre merőleges mérete 

Betöltés...