T38-as Trapézlemez

RAL1002
Gabona sárga
A színminták tájékoztató jellegűek. Monitoronként és nyomtatásonként eltérhetnek a valódi lemezek színétől. Kérjük a rendelés leadása előtt tájékozódjanak személyesen a termékek színeit illetőleg!

T38 trapézlemezEKRŐL


A T38-as trapézlemezek felhasználása, profilmagasságából eredendően  tetőfelületeken alkalmazott. 5 bordás megjelenése elegánssá és vonzóvá teszi a lakossági felhasználók körében, de egyre inkább megjelenik az ipari igények kiszolgálása.
Merevségének kulcsa a megnövelt bordamagasságokon túl, a borda-közökben kialakított mikrobordákban rejlik. Ezeknek köszönhetően, alátámasztási igénye jelentősen csökken a kisebb profilmagasságú trapézlemezekhez viszonyítva. Fontos megjegyezni, hogy a pontos alátámasztási igényt megfelelő szakemberek számítják ki. Ehhez nyújtunk segítséget a Tervezési segédlet trapézlemezekhez kiadványunkkal. 
A 38-as trapézlemezek antikondenzáltan és nélküle is rendelkezik Tűzvédelmi Megfelelőségi Igazolással (TMI). 
Tűzállósági határérték: RE30

 

TRAPÉZLEMEZEK SAJÁTOSSÁGAI

Elszántan törekszünk rá, hogy Ön is elégedett ügyfelünk legyen. Korlátainkat épp ezért  nem jószándékunk, hanem gyakran a gyártási sajátosságok határozzák meg. 
A trapézlemezeket 1250mm széles acéllemez tekercsekből, hidegen hengerelve állítjuk elő. 
Az alapanyag szélessége eredendően meghatározza a trapézlemez teljes szélességét a megmunkálás után.
 A gyártás sajátossága, hogy széltében  teljes táblák előállítására képes. 

A felhasznált lemezek szerkezeti acélok. Ezek a speciális  ötvözetek teszik lehetővé a vékony lemezek használatát, ugyanakkor a profil kiválasztása is nagyban befolyásolja a lemez állékonyságát, alátámasztási igényét. Ezért van az, hogy bizonyos trapézlemezek gyártási hosszai korlátozottak és  alátámasztási igényük eltérő.
 

FELHASZNÁLT ACÉLLEMEZEK TULAJDONSÁGAI

Lemezvastagságok:

  • 0,5 vagy 0,6 mm vastag PE bevonattal* „selyemfényű” vagy matt kivitelben.
  • 0,5 vagy 0,6 mm vastag horganyzott bevonattal** (S220 GD+Z)

*Poliészter (PE) bevonat:
Közép-Európában általános felhasználást tesz lehetővé kül- és beltérre egyaránt. Városi és enyhe ipari környezetben tökéletesen alkalmazható.
Színoldali bevonat vastagsága 25 μm.

**Horganyzott bevonat:
Klasszikus megjelenése miatt, elsősorban ipari jellegű felhasználás során alkalmazott, ahol nincs igény további szín bevonatra. A szelemeneket kizárólag horganyzott bevonató alapanyagból készítjük.
Az „acélmagra” felvitt horganyréteg megvédi az acél felületét a korróziótól, növelve ezzel a szerkezet élettartamát. További felületkezelést nem igényel.
Bevonat vastagsága: 275 g/m2


Antikondenzálás:

A lemez tetők sajátos tulajdonsága, hogy a külső hőmérséklet csökkenésével a lemez is gyorsan hűlni kezd. Ha a tetőszerkezeten belül a levegő melegebb,és a relatív páratartalom magasabb, a nedvesség lecsapódik a hidegebb lemez belső felületén (kondenzvíz). A kicsapódott pára a felületről visszacseppenhet, ezzel károsítva a lemeztető alatt tárolt értékeinket vagy akár magát a tetőszerkezetet is. Természetesen van megoldásunk. Az antikondenzációs filc megakadályozza a nedvesség kicsapódásából származó csepegést. A filc nedvszívó közege megelőzi a vízcseppek kialakulását, majd ha a kedvezőtlen körülmények megszűnnek, a magába zárt víz egyszerűen kiszárad a filc felületéről. 

T38 Trapézlemez 

Bordamagasság 38 mm
Teljes szélesség 1 100 mm
Hasznos takarás 1 000 mm
Hosszúság Igény szerint 0.2 - 13.5 m között
Lemezvastagság 0,5 - 0,6 mm 

Standard PE bevonatú lemezeink felületi rétegrendje

Betöltés...