T20/1120-as Trapézlemez

RAL3009
Téglavörös
A színminták tájékoztató jellegűek. Monitoronként és nyomtatásonként eltérhetnek a valódi lemezek színétől. Kérjük a rendelés leadása előtt tájékozódjanak személyesen a termékek színeit illetőleg!

T20 trapézlemezEKRŐL

A T20-as trapézlemezek a Metál-Sheet történetének első gyártott és egyben legtöbbet eladott lemeztermékei. Mintázata és évtizedes múltja miatt, mára beivódott a köztudatba.

Tetőre és oldalfalra egyaránt szép és tartós megoldás. Alacsony bordázata miatt kis felületen is látványos burkoló anyag.

A T20/1120 trapézlemezek csatlakozását klasszikus vízorr elhagyásával készítjük, így a lemez mindkét oldalán esztétikus fedést formálhatunk. Ezt a típusú lemezkialakítást ajánljuk oldalfalakhoz és kerítésekhez. 

T20/1120 trapézlemez antikondenzáltan és anélkül is rendelkezik Tűzvédelmi Megfelelőségi Igazolással (TMI 15/2020). 
Tűzállósági határérték: RE30

További információk a Tervezési segédletben.
 

TRAPÉZLEMEZEK SAJÁTOSSÁGAI

Elszántan törekszünk rá, hogy Ön is elégedett ügyfelünk legyen. Korlátainkat épp ezért  nem jószándékunk, hanem gyakran a gyártási sajátosságok határozzák meg. 
A trapézlemezeket  1250mm széles acéllemez tekercsekből, hidegen hengerelve állítjuk elő. 
Az alapanyag szélessége eredendően meghatározza a trapézlemez teljes szélességét a megmunkálás után.
 A gyártás sajátossága, hogy széltében  teljes táblák előállítására képes. 

A felhasznált lemezek szerkezeti acélok. Ezek a speciális  ötvözetek teszik lehetővé a vékony lemezek használatát, ugyanakkor a profil kiválasztása is nagyban befolyásolja a lemez állékonyságát, alátámasztási igényét. Ezért van az, hogy bizonyos trapézlemezek gyártási hosszai korlátozottak és  alátámasztási igényük eltérő.

FELHASZNÁLT ACÉLLEMEZEK TULAJDONSÁGAI

Lemezvastagságok:

  • 0,4 - 0,7 mm vastag: 1 oldalon PE bevonattal*, 
  • 0,45mm vastag: 1 vagy 2 oldalon festett PE bevonattal*,(S220GD+Z)
  • 0,45mm vastag: 1 vagy 2 oldalon anyagmintás Printech PE bevonattal**

*Poliészter (PE) bevonat:
Közép-Európában általános felhasználást tesz lehetővé kül- és beltérre egyaránt. Városi és enyhe ipari környezetben tökéletesen alkalmazható.
Színoldali bevonat vastagsága 25 μm.

**Anyagmintás PE bevonat:
Esztétikus, általános jellegű felhasználást tesz lehetővé kül- és beltéren egyaránt. Különleges eljárással, a mintát a lemezre nyomtatva és azt többszörös lakréteggel borítva (Printech process) készített acéllemez.
Színoldali bevonat vastagsága: 35 μm


Antikondenzálás:

A lemez tetők sajátos tulajdonsága, hogy a külső hőmérséklet csökkenésével a lemez is gyorsan hűlni kezd. Ha a tetőszerkezeten belül a levegő melegebb,és a relatív páratartalom magasabb, a nedvesség lecsapódik a hidegebb lemez belső felületén (kondenzvíz). A kicsapódott pára a felületről visszacseppenhet, ezzel károsítva a lemeztető alatt tárolt értékeinket vagy akár magát a tetőszerkezetet is. Természetesen van megoldásunk. Az antikondenzációs filc megakadályozza a nedvesség kicsapódásából származó csepegést. A filc nedvszívó közege megelőzi a vízcseppek kialakulását, majd ha a kedvezőtlen körülmények megszűnnek, a magába zárt víz egyszerűen kiszárad a filc felületéről. 

T20/1120 Trapézlemez 

Bordamagasság 20 mm
Teljes szélesség 1 120 mm
Hasznos takarás 1 080 mm
Hosszúság Igény szerint 0.2 - 13.5 m között
Lemezvastagság 0,4 - 0,7 mm

Standard PE bevonatú lemezeink felületi rétegrendje

Betöltés...